LA 22a EDICIÓ DEL PARC NADALENC HA OBERT PORTES AQUESTA TARDA

22/12/2008

La 22a edició del Parc Nadalenc de Calafell ha obert portes aquesta tarda, tot iniciant una programació de lleure i activitats per als més petits que continuarà fins al proper 31 de desembre. Aquesta edició tindrà a les entitats i associacions calafellenques com a principals protagonistes (quinze d’elles oferiran diferents activitats) i recuperarà, d’aquesta forma, l’esperit amb què va fundar-se el Parc l’any 1987 i que va mantenir-se durant els primers anys.

La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez, i de la regidora de Joventut, Yolanda Almagro. En el seu parlament, Jordi Sánchez ha definit el Parc Nadalenc d’enguany com “una edició presidida per l’austeritat, ja que el moment econòmic no és positiu absolutament per a ningú”. No obstant això, l’alcalde ha afegit que “al Parc no s’hi podia renunciar, el que calia era fer-lo d’una altra manera, perquè tampoc podíem renunciar a uns mínims de dignitat i qualitat”.

De la seva banda, la regidora de Joventut ha volgut agrair públicament la col·laboració de les entitats i de nombrosos voluntaris locals que han permés “organitzar un bon Parc Nadalenc amb força menys pressupost que l’any passat”. Yolanda Almagro ha indicat que “de totes formes, al Parc feia anys que li calia resituar-se i apostar pel gaudi dels assistents i no tant per dimensions físiques o récords de visitants. Quan va néixer, aquest Parc era l’únic a tot el Baix Penedès i comarques veïnes i tenia milers i milers de visitants. Avui, hi ha certàmens semblants a molts llocs”.

La seu del parc torna a ser, per segon any consecutiu, la carpa de l’exterior del pavelló poliesportiu municipal Joan Ortoll. La carpa, amb una superfície de 800 metres quadrats, ha canviat d’ubicació al sector del pavelló, però torna a ser l’eix vertebrador dels estands i els tallers. L’exterior de la vela ofereix, en un espai de 800 metres quadrats més, una activitat que combina esport i educació viària.

Entre les activitats que s’ofereixen hi ha jocs tradicionals en format gegant, inflables, simuladors de conducció, jocs interactius, psicomotrocitat, educació vial, passejades en moto... També hi haurà activitats d’informació i difusió de les regidories municipals de Salut, Esports, Benestar i Joventut, així com de les biblioteques locals. El Parc inclou un espai per als pares i mares, amb servei de cafeteria.

El parc serà obert de les 10 a les 14 hores i de les 16.30 a les 20.30 hores. Com és costum, el dia de Nadal serà tancat, així com el matí del dia de Sant Esteve. L’entrada costarà tres euros per sessió, com l’any passat, però per facilitar que s’hi pugui anar hi ha un abonament per deu sessions, al preu de 20 euros. Seguint la tradició, tots els nens i nenes dels centres escolars de Calafell han una entrada gratuïta. I l’organització ha previst un romanent d’ entrades gratuïtes a través que es podran distribuir dels serveis socials municipals a famílies amb escassos recursos econòmics.

“Volem que tots els nens i nenes del municipi puguin assistir si més no un cop al Parc Nadalenc. Tenen a dret a fruir de les activitats del Parc Nadalenc, ni que sigui un dia, i la situació de la seva família, o la crisi general, no pot ser un obstacle”, ha dit la regidora de Joventut.

Foto