Més de 10.000 articles, al 3r. Mercat d’intercanvi i segona mà de Calafell

08/04/2013

El proper dissabte, 13 d’abril, se celebrarà el 3r. Mercat d’intercanvi i segona mà de Calafell, que estarà situat al Passeig de la Unió en horari de 10 a 19h. Un total de 110 parades formaran part d’aquest mercat, on s’hi podran trobar més de 10.000 articles.

L’objectiu d’aquest mercat, que organitza la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Calafell, és fomentar la cultura del reciclatge. “Els objectes que tenim emmagatzemats a casa, i als quals donem poc ús, poden fer molt de servei a una altra persona”, diu el regidorJoaquim Vidal.

De fet, l’èxit que ha tingut aquest mercat en les dues edicions anteriors, ha fet l’ajuntament ampliï l’horari d’obertura, que ja no serà només fins al migdia, sinó que s’allargarà fins a les set de la tarda. “Aquest mercat ha estat un èxit des de la seva primera edició, l’abril de 2012, i per tant estem segurs que aquesta vegada tornarà tenir molta participació”, diu l’alcalde de Calafell, Joan Olivella.

Les parades del mercat estaran situades al llarg del Passeig de la Unió, i només podran vendre articles de segona mà, ja que l’ajuntament prohibeix en aquest mercat la venda professional i la d’articles de primera mà.

En el Mercat d’intercanvi i segona mà de Calafell es podran adquirir, doncs, objectes de segona mà com llibres, mobles, discs, pel.lícules, instruments musicals, eines, roba i complements, material per a nadons o infants, parament de la llar, electrodomèstics, material esportiu, jocs, disfresses, material informàtic o plantes, entre d’altres.

Tots els articles exposats per al seu intercanvi o venda hauran de tenir un bon estat i una qualitat mínima. El mercat té la voluntat de donar un nou ús als productes i reutilitzar-los, per la qual cosa aquests han de tenir un bon estat, de la mateixa manera que tots els productes han de complir les condicions bàsiques d’higiene i seguretat que estableix la norma sectorial específica. És per això que, en cap cas, es podran vendre productes perillosos o nocius per a la salut, ni tampoc animals ni aliments.