L’Ajuntament de Calafell considera que no li correspon decidir sobre la legalitat o no del referèndum

11/09/2017

L’Ajuntament de Calafell ha repost a la Generalitat que no li correspon decidir sobre la legalitat o no del referèndum del proper 1’octubre. A més, que la seva voluntat és no posar en perill la institució, els funcionaris o els càrrecs electes.

En la resposta, que signa l’alcalde, Ramon Ferré, es recorda que el ple del passat 3 de juliol, va aprovar, amb els vots dels grups municipals de CiU, CUP, UAM, ERC i el regidor no adscrit, la cessió d’espais per al referèndum. I s’afegeix que, a data d’avui, els locals de votació habituals no tenen cap activitat programada per a l’1 d’octubre i es troben en situació de disponibilitat, en cas que fossin necessaris.

Tanmateix, la resposta també recorda que el Tribunal Constitucional ha suspès el decret 140/2017, de 7 de setembre de 2017, de la Generalitat de Catalunya, de normes complementàries per a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. I que ha advertit del deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada.

Aquesta advertència, adreçada també als ajuntaments, ordena, en particular, que s’abstinguin d’iniciar, tramitar, informar o dictar, en l’àmbit de les respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum, conminant-los sobre les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poguessin incórrer en cas de no atendre aquest requeriment.

Davant d’aquesta situació, Calafell manifesta al govern de la Generalitat, que no correspon a l’Ajuntament decidir sobre la legalitat, o no, de la convocatòria de referèndum. Així mateix, que és voluntat municipal no posar en risc la institució, els càrrecs electes o els funcionaris, davant la situació creada.