Aprovat un Parc Agility per a gossos a Segur de Calafell

15/04/2016

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat la memòria tècnica valorada per habilitar un parc agility per a gossos. Aquest circuit tancat es crearà a un solar municipal en desús a la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Tajo, al nucli de Segur de Calafell, i significarà una inversió de 37.410,67 euros.

Aquest nou espai ocuparà una superfície de 1.150 metres quadrats i les obres duraran quatre setmanes. S’hi instal·laran sis unitats de mobiliari especialitzat per a l’exercici dels gossos i retolació informativa, així com divers mobiliari urbà i arbrat, així com un abeurador i un dispensador de bosses per a excrements dels animals. També es farà un nou accès, amb la pavimentació de la vorera i la creació d’un pas per a vianants sense barreres arquitectòniques.

L’agility és una activitat que cada cop atreu més propietaris de gossos, que volen que les seves mascotes facin exercici. En aquesta modalitat, el gos i l’humà han de recórrer un circuit en el menor temps possible: l’humà, sense tocar l’animal, ha de guiar-lo amb ordres verbals perquè passi per una sèrie d’obstacles, com rampes, tubs, tanques... En el cas del nou espai a Segur de Calafell, els obstacles seran un mur, una roda, un salt d’altura, un salt de longitud, un eslàlom i un túnel.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, “un compromís d’aquest govern és donar solucions a la problemàtica causada no pels gossos, sinó pels propietaris incívics”. Perín ha afegit que “evidentment, cal actuar amb informació, i sancions quan toqui, davant l’incivisme, però també oferir opcions perquè gossos i propietaris puguin compartir l’espai públic”.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha redactat també el projecte per fer un “correcan” a la zona per on passa una línia d’alta tensió. El “correcan” és un espai tancat on els gossos poden córrer i jugar lliurement, sense haver d’estar lligats. S’està estudiant la possibilitat de fer-ne un altre a la zona de l’aparcament de la Bòbila, al nucli antic. Recordem, a més, que l’Ajuntament està estudiant fórmules perquè els gossos puguin accedir a la platja, si més no en espais acotats o en determinades èpoques de l’any.

Aquest conjunt de mesures formen part d’un pla integral que permeti que Calafell sigui considerat un municipi “Petfriendly”, és a dir, amable o amistós amb les mascotes.