Aquest dimarts es declararà una alerta per la nova caiguda de temperatures

16/01/2017

Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat que demà al matí entrarà en vigor una alerta per situació de risc de fred extrem. Fins ara, Protecció Civil havia fet un avís, el segon en pocs dies, atés el pronòstic del Servei Meteorològic de Catalunya que indica una intensificació de la baixada de temperatures. Però aquest dilluns l’avís s’ha elevat a alerta davant la possibilitat que els propers dies siguin els més freds com a mínim en els darrers cinc anys.

La sensació de fred serà acusada durant tot aquest dimarts, però a la tarda-nit, quan es preveu que aflueixi el vent, es podrien assolir temperatures mínimes extremes a tot el país. A Calafell no es descarten mínimes inferiors a zero graus. L’episodi de fred continuarà fins divendres.
 
Per aquest motiu, cal tenir en compte algunes recomanacions generals:

–Tingueu previstos llocs o sales amb calefacció en cas que sigui necessari el seu ús.

–Estigueu atents a les persones més vulnerables i els grups de risc: Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones sense llar; persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.

–És vital tenir cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.