Calafell destinarà mig milió d’euros a un pla de xoc per pal·liar les inundacions

23/06/2016

L’Ajuntament de Calafell destinarà aproximadament 500.000 euros a un pla de xoc per pal·liar les inundacions que es produeixen a les parts baixes del municipi quan hi ha aiguats. El pla de xoc plantejarà solucions que impliquen una inversió reduïda, i no obstant això molt efectiva, o simplement un manteniment regular.

Per encàrrec de l’Ajuntament, l’empresa Sorea, adjudicatària del servei municipal d’aigües i clavegueram, ha presentat una proposta relativa als punts més crítics de la façana marítima. La intenció del govern municipal és sotmetre les propostes a la participació ciutadana i, en aquest sentit, té previst convocar una sessió consultiva, el proper 6 de setembre, amb el veïnat de les zones afectades. Aquest procés servirà tant per millorar la proposta com per establir quines són les actuacions més urgents i prioritàries.

Pel que fa al tipus d’actuació que es preveu, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, ha apuntat que "fer un dipòsit soterrani costa un milió d’euros, i fer un gabió, que és una presa de retenció, en costa 30.000. Però la capacitat de controlar la torrentada és pràcticament la mateixa”.

Perín també ha indicat que es faran treballs de neteja dels grans col·lectors d’aigües pluvials existents, perquè l’acumulació de restes sòlides n’ha disminuït la capacitat, en molts casos a menys de la meitat. “Hi ha molta inversió feta en la prevenció de les inundacions, però algunes obres no funcionen a ple rendiment. Per això, amb un bon manteniment i poca inversió podren assolir una millora important”, afegeix el regidor.