Calafell instal·larà tecnologia led a dues terceres parts dels fanals del municipi

18/04/2017

L’Ajuntament de Calafell aprova aquest dimarts el projecte per renovar amb tec nologia led 5.200 fanals del municipi. És una de les mesures del nou contracte d’enllumenat públic, destinat a resoldre les incomptables mancances d’aquest servei i a estalviar en el consum elèctric.

L’empresa concessionària del servei d’enllumenat ha presentat el projecte de renovació, d’acord amb el contracte que va adjudicar-se l’any passat. Cal matisar que el plec de l’adjudicació, del govern anterior, preveïa que la substitució es fes amb halogenurs metàl·lics, però que el nou govern i l’empresa han cregut oportú canviar a led, per l’important estalvi de consum que hi haurà.

D’altra banda, ja s’està elaborant el projecte per renovar 1.234 punts de llum més, també amb tecnologia led. En aquest cas, a més, es renovarà part dels suports i cablejats, en concret els més obsolets o malmesos. En algunes zones, el canvi serà total (fanals, bàculs i cablejat) per l’obsolescència del material o el seu deteriorament.

En total, doncs, seran 6.434 fanals amb led, que li significaran a l’Ajuntament un estalvi en la factura elèctrica d’uns 420.000 euros anuals.

La primera zona on s’actuarà, amb renovació total en aquest cas, és la compresa entre el carrer Àngel Guimerà i l’Estany. A continuació, vindran Les Brises, Segur Platja, Bellamar, Mas Mel i Calafell Residencial.

La resta de llums, fins al total de 9.000 que existeixen al municipi, no caldrà substituir-los, ja que són relativament nous, ja ofereixen un bon estalvi energètic i estan en bon estat de conservació.