Comença a la Platja de Calafell una campanya comarcal sobre el reciclatge de residus

06/06/2016

Aquest dilluns ha començat a l’illa de vianants de la Platja de Calafell una campanya comarcal de sensibilització sobre la recollida de residus. Aquesta campanya, impulsada pel consell comarcal i per l’empresa comarcal EcoBP, pretén revertir el fet que el Baix Penedès és a la cua de Catalunya pel que fa a reducció i reciclatge.

La campanya tira endavant gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de Residus,  que permet tirar endavant, fins a finals de desembre, un pla d’ocupació que dóna feina a sis persones. La seva principal tasca serà conscienciar la ciutadania que el reciclatge no és una opció, sinó una necessitat, ja que no reciclar comporta un costos econòmics afegits, i importants, en la gestió dels residus.

Durant la campanya es faran visites porta a porta a comunitats de veïns, establiments comercials, bars, restaurants i agències immobiliàries. Haver escollit l’illa de vianants de la Platja de Calafell per iniciar la campanya respon al fet que concentra un elevat nombre de grans generadors de residus  i, a la vegada, registra un índex molt baix de reciclatge.

Les visites seran personalitzades i inclouran no tan sols informació, sinó també una diagnosi i, a partir d’aquí, s’oferiran eines perquè reciclin o perquè ho facin més eficaçment. En aquest sentit, es recordaran els serveis existents, els seus horaris (que s’han de respectar) i la normativa que s’ha de complir.

Futures actuacions

Després de la campanya a la Platja de Calafell, el segon àmbit d’actuació serà a la zona de la Creu de Coma-ruga, on s’implantarà una prova pilot. Es lliurarà a cadascun dels 400 habitatges un contenidor amb rodes, que és un dels projectes guanyadors que han proposat escolars de la comarca en la iniciativa de la Festa de les Idees. I després es continuarà a la resta dels municipis integrats a EcoBP: Albinyana, Banyeres, Bellvei, Bonastre, El Montmell, El Vendrell, Llorenç, Masllorenç i Santa Oliva.