Els socorristes fan rondes a peu per la platja perquè les torres estan obsoletes

05/08/2017

Els socorristes estan fent el servei amb rondes a peu per la platja perquè les torres de vigilància estan obsoletes i han de ser substituïdes. Això no impedeix que el servei es faci igualment, malgrat que la visió de les torres sense socorrista pugui induir a error, i amb rapidesa i eficàcia, ja que a data d’avui s’han atés infinitat de casos de totes les tipologies.

Les actuals torres són massa altes i el fet de baixar-hi ja implica massa temps per a una reacció ràpida. Seran canviades per torres més petites, amb una altra distribució per garantir les visuals de vigilància. També es renovaran les casetes de primers auxilis. Aquestes instal·lacions estaran operatives l’any vinent.

Des de l’inici del servei aquest estiu, els socorristes han atés diversos casos de politraumatismes i diferents problemes de salut, inclòs un ictus. També han tret de l’aigua persones en estat d’embriaguesa. I estan fent un promig de deu banys assistits al dia. El servei comença a les 11 del matí i, en els minuts següents, s’hissen les banderes verda, groda o vermella, segons la situació del mar de cada dia.