Ja és obert el correcan de la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Tajo

08/07/2016

L’Ajuntament de Calafell ha obert el correcan que ha construït a la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Tajo, a Segur de Calafell. El correcan és un espai tancat on els gossos poden córrer i jugar lliurement, sense haver d’estar lligats. I és una alternativa perquè els propietaris de mascotes puguin compartir l’espai amb el seu animal.

“Igual que cal sancionar els comportaments incívics, cal donar opcions”, diu el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín. L’espai que ocuparà aquesta instal·lació és de 1.150 metres quadrats (un solar municipal que estava en desús) i la inversió puja 37.410,67 euros. L’Ajuntament informa que resten dos petits serrells de l’obra, que es realitzaran en els propers dies, però com que no impliquen problemes d’ús, ha tirat endavant l’obertura perquè el servei ja estigui disponible.

Al correcan s’hi podrà fer “agility”, una activitat que cada cop atreu més propietaris de gossos, que volen que les seves mascotes facin exercici. En aquesta modalitat, el gos i l’humà han de recórrer un circuit en el menor temps possible: l’humà, sense tocar l’animal, ha de guiar-lo amb ordres verbals perquè passi per una sèrie d’obstacles, com rampes, tubs, tanques...

En el cas del nou espai a Segur de Calafell, s’han instal·lat sis unitats de mobiliari especialitzat (un mur, una roda, un salt d’altura, un salt de longitud, un eslàlom i un túnel). Hi ha una retolació informativa i divers mobiliari urbà i arbrat, així com un abeurador i un dispensador de bosses per a excrements dels animals. També s’hi ha fet un nou accès, amb la pavimentació de la vorera i la creació d’un pas per a vianants sense barreres arquitectòniques.

En la línia de crear espais on gossos i propietaris puguin fruir sense problemes de l’espai públic, l’Ajuntament ha redactat també el projecte per fer un correcan a la zona per on passa una línia d’alta tensió i s’està estudiant la possibilitat de fer-ne un altre a la zona de l’aparcament de la Bòbila, al nucli antic.

D’altra banda, l’Ajuntament continua preparant un esborrany de normativa per regular l’accés dels gossos a les platges fora de la temporada de bany. La normativa establirà llocs, horaris... La reglamentació, que es portarà a un futur ple municipal, mirarà de compatibilitzar el gaudi de gossos i propietaris amb el de la resta d’usuaris de les platges i garantint la continuïtat de les distincions i reconeixements mediambientals que ha rebut la façana litoral del municipi.

Aquest conjunt de mesures formen part d’un pla integral que permeti que Calafell sigui considerat un municipi “Petfriendly”, és a dir, amable o amistós amb les mascotes.