L’Ajuntament netejarà els torrents del terme municipal a partir d’aquest gener

05/01/2018

L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa aquest mes de gener la neteja dels torrents del terme municipal. Aquesta acció servirà per estassar la vegetació i prevenir incendis, com el que va haver-hi, sense conseqüències, la passada nit de Nadal. Però també per remoure tota mena d’objectes i deixalles que podrien bloquejar les lleres quan hi hagi algun aiguat.

La neteja de torrents es realitzarà mitjançant diverses fórmules ocupacionals. L’Ajuntament recorda que, abans, la Generalitat donava dues subvencions anuals per a aquesta finalitat, però que ara en dóna només una. Per tant, hi haurà alternatives per garantir la seguretat a les rieres i el seu entorn.

En les primeres setmanes, es posarà en marxa un pla d’ocupació amb una brigada de sis auxiliars forestals que hi treballarà. I es complementarà, a través del projecte ocupacional “Calafell Crea”, amb quatre auxiliars més.

Prevenir el foc o les inundacions no és l’únic objectiu d’aquestes actuacions. També es busca prevenir l’aparició de plagues, de mosquits o de rates, espècies que crien a llocs on s’acumula la vegetació o la brutícia.

 

Foto. La imatge és del petit foc de la nit de Nadal, a Segur.