La nova contracta de l’enllumenat públic ha fet ja més de 1.000 reparacions

30/01/2017

La nova contracta de l’enllumenat públic de Calafell ha fet 1.008 reparacions, de que el servei va arrencar el passat mes de maig. La contracta no dóna a l’abast per la total i absoluta precarietat en què es trobava la xarxa, agreujada per la proliferació d’actes de vandalisme, que causen una tercera part de les inciències. Però s’atenen totes les avaries, encara que passin uns dies. Recordem que existeix un telèfon gratuït 900 103 078 perquè la ciutadania pugui informar d’avaries.

Mentrestant, es va completant el pla de desplegament dels nous punts de llum previst en el contracte, que inclou prop de 5.000 dels actuals 9.240 punts de llum, i que s’instal·laran per tot el municipi. L’empresa contractista, Rubatec SA, ha presentat un primer esborrany, però l’Ajuntament ha demanat un treball més a fons. El regidor responsable, Jesús Benedicto, explica que en qüestió de dies es podrà elegir el model de llum “i començarem a instal·lar a tota màquina”.

Els nous llums seran de tecnologia led, pel seu baix consum, ja que un dels principals capítols del contracte és un pla d’inversions d’eficiència energètica i estalvi, dotat amb 3,3 miliions d’euros. De la seva banda, 1,9 milions d’euros es destinaran a la renovació de la xarxa. La resta del contracte, fins a 14,7 milions d’euros, serà pel manteniment integral de l’enllumenat durant 15 anys.