Les tres platges i el Port de Calafell reben, un any més, la bandera blava

09/05/2016

Les tres platges de Calafell (la Platja, l’Estany-Mas Mel i Segur) han obtingut, un any més, la bandera blava que la Unió Europea atorga mitjançant la Fundació Europea per l’Educació Ambiental. El guardó ha recaigut també en el Port de Segur, per les seves bones pràctiques ambientals a la façana litoral.

La notícia ha estat acollida molt positivament per l’Ajuntament. El tinent d’alcalde de Medi Ambient, Josep Parera, ha manifestat que “aquesta distinció, i altres que tenen les platges de Calafell, com la bandera verda Aenor o el certificat ISO 14001 i el certificat EMAS, reconeixen la feina que hem fet al nostre litoral”.

Les banderes blaves certifiquen la qualitat de l’aigua i de la sorra de les zones de bany, així com el compliment d’uns paràmetres mínims pel que fa a la seguretat i els serveis. Pel que fa a la bandera del Port, es reconeixen les bones pràctiques ambientals a les instal·lacions portuàries. “Però nosaltres sempre hem volgut anar una mica més enllà, perquè no ens aconformem amb el que ja té tothom, i per això hem rebut altres banderes i certificacions ambientals. Les platges són, avui per avui, el nostre principal actiu turístic i les hem de mimar perquè continuïn sent atractives per als residents i per als visitants”, explica Parera.

“L’esforç econòmic i tècnic per assolir aquest nivell és molt important, però resulta imprescindible per tenir un municipi d’excel·lència, sostenible ambientalment i per a un turisme de qualitat”, ha reblat el clau Parera.

 

Foto: la imatge és la hissada de les banderes blaves de l'any passat.