Obertes diligències per la situació d’una gossera particular a Calafell

27/06/2017

Els serveis de veterinària de la Generalitat, el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil i la Policia local de Calafell han fet avui una intervenció a una gossera particular que havia suscitat queixes a les xarxes socials en les darreres hores. Després de la inspecció de les instal·lacions, i vistes les condicions deplorables que presentaven, s’han obert diligències per abandonament d’animals, que podrien elevar-se a diligències per maltractament.

En la intervenció s’han trobat 25 gossos vius i un de mort. S’ha assegurat que hi hagués menjar i beure per als animals, que a més han estat atesos per un veterinari. Demà continuarà el control i inspecció i es prendrà el determini que sigui necessari.

La gossera està situada prop de la depuradora d’aigües residuals i és propietat d’un particular de Calafell. Fa anys que l’Ajuntament intenta que es regularitzi com a nucli zoològic, però aquet procediment s’ha topat amb l’ambiguïtat de la normativa vigent, que no estableix el número d’animals a partir del qual una col·lecció particular de gossos ha de constituir-se en nucli zoològic. Tot i així, anteriors inspeccions havien comprovat, a diferència d’ara, que les condicions dels animals i les del recinte eren correctes.