Una brigada forestal netejarà la zona cremada l’estiu passat a la muntanya del Comú

29/03/2017

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa una brigada forestal que netejarà la zona cremada l’estiu passat a la muntanya del Comú, a tocar de la urbanització Mas Mel, en un incendi que va ser provocat. La brigada farà altres tasques de prevenció a les àrees boscoses del terme municipal, sobretot per protegir del foc les urbanitzacions: entre aquestes accions hi haurà l’obertura d’una franja de protecció a Calafell Parc (llegiu-ne més aquí).

Aquest servei s’ha posat en marxa mitjançant el pla ocupacional Calafell Crea, que donarà feina a diferents persones aturades en treballs d’interés i utilitat pública. En el cas de la brigada forestal, hi treballaran quatre auxiliars forestals i un capataç, durant un període de tres mesos a jornada completa.

No hi haurà requalificació de zones cremades

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha aprofitat la presentació de la nova brigada per insistir que no s’aprovarà cap modificació del POUM perquè es pugui construir en terrenys cremats. Aquest és un missatge que l’Ajuntament vol que quedi clar: “Que ningú especuli sobre el futur dels terrenys afectats. Ningú trobarà la col·laboració de l’Ajuntament per facilitar que s’urbanitzi un sol metre quadrat que s’hagi cremat”, diu Ferré.

L’alcalde ha afegit que, pel que fa a la muntanya del Comú, “la major part de la superfície afectada és de propietat municipal, o sigui que ja està més que salvaguardada per aquest simple fet”.