Una unitat mòbil vigilarà la qualitat de l’aire de Calafell durant un mes

22/09/2016

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha instal·lat, a petició de l’Ajuntament de Calafell, una unitat mòbil  de vigilància de contaminació atmosfèrica. Aquesta unitat estarà fins a mitjans d’octubre al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, a la platja de Mas Mel-L’Estany.

La seva instal·lació al municipi es produeix amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a Catalunya, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, així com millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La unitat mòbil mesura els nivells de concentració a l’aire de diferents contaminants que respirem. Així permet vigilar la qualitat de l’aire en un indret i temps determinat, per poder emprendre les mesures necessàries per millorar-la.

Les unitats mòbils són vehicles equipats amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques. Complementen l'abast de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), ja que permeten fer campanyes de mesuraments directes dels nivells de qualitat de l'aire en llocs on no hi ha vigilància de la xarxa.