Campanya “Posa’t la gorra”, per obtenir recursos per als nens malalts de càncer

15/05/2013

L’Ajuntament de Calafell col.labora un any més en la campanya “Posa’t la gorra” de l’AFANOC, (Associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya), posant a la venda, a l’oficina del Patronat Municipal de Turisme, les gorres d’aquesta campanya, que té com a objectiu obtenir recursos econòmics en benefici dels nens i nenes malalts de càncer.

Les gorres tenen un preu de 18 euros i porten adjunt una entrada per assistir a la festa solidària “Posa’t la gorra”, que tindrà lloc el proper 9 de juny a Port Aventura. Aquesta entrada també dóna accés lliure a totes les instal.lacions de Port Aventura, durant tot aquell dia.

El Patronat de Turisme de Calafell té a la venda un total de 100 gorres, que enguany porten un disseny exclusiu del famós dissenyador Jordi Labanda.

L’AFANOC destinarà el guany obtingut amb la venda de les gorres a mantenir La casa dels Xuklis i garantir els serveis que fins ara ofereix aquesta associació a les famílies que tenen nens amb càncer. La casa dels Xuklis és una residència d'acollida per a famílies desplaçades de nens i nenes amb càncer, un espai a prop de l’hospital on reben l’atenció mèdica en un entorn tranquil i pensat per atendre les necessitats dels infants i de les seves famílies en funció de cada país d’origen, ja que s’atenen famílies de qualsevol lloc del món.

"Posa't la gorra!" és una festa infantil plena de tallers, activitats, obsequis i espectacles. D’una banda, aquesta festa permet a l’AFANOC recaptar fons per dur a terme els seus projectes. Però, a més, aquesta campanya també vol sensibilitzar a la societat sobre l’existència del càncer infantil, així com donar a conèixer els projectes que realitza l’associació.

L’Ajuntament de Calafell ha volgut col.laborar un any més amb l’AFANOC en aquesta campanya, i per això ha ofert les instal.lacions del Patronat de Turisme per a la venda de les gorres. La regidoria de Sanitat manté, des de fa temps, una intensa col.laboració amb aquesta associació.

AFANOC

L'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) està formada per pares, mares, amics i familiars de nenes i nens afectats per aquesta malaltia, i té com objectiu buscar solucions per al conjunt de trastorns que envolten el càncer infantil, ja que la llarga durada i la duresa dels tractaments impliquen múltiples problemes a les famílies. Des del moment del diagnòstic, s'obre un període d'incerteses i inquietuds que només poden superar-se amb la solidaritat, la comprensió i el suport de tota la societat.

Des del 2004 l’AFANOC té oberta una delegació a la ciutat de Tarragona, amb l'objectiu de cobrir les mancances dels pares i mares de la zona amb fills/es malalts de càncer. Com que la major part dels tractaments es realitzen en hospitals de referència, la majoria dels quals estan ubicats a Barcelona, per a aquestes famílies tornar a casa entre tractament i tractament suposa una millora en molts sentits, però també un estrés considerable per l'estat de salut delicat del nen o nena.

Amb la Delegació de Tarragona, l’AFANOC pretén minimitzar aquest impacte proporcionant assistència psicosocial, recursos pedagògics, servei de voluntariat a domicili, activitats d'oci i joc, etc... amb la finalitat de donar suport i acompanyar els infants i les seves famílies en el seu lloc de residència, oferint els serveis necessaris.

Per a més informació: www.afanoc.org