El Bus Alícia acaba a Calafell el seu periple per Catalunya, fomentant els bons hàbits alimentaris

09/07/2013

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i el regidor de Sanitat, Francisco Clavero, han visitat avui el Bus Alícia, que fins el 13 de juliol estarà situat al Port Segur-Calafell.

El Bus Alícia està actualment recorrent Catalunya amb una exposició itinerant sobre “El camí cap a la bona alimentació”. Durant 18 mesos aquest bus ha recorregut el territori català, fomentant els bons hàbits alimentaris, i ha escollit precisament el municipi de Calafell per acabar el seu periple.

L’Ajuntament de Calafell ha intercedit per tal que el Bus Alícia tingués un espai al port, de manera que aquesta exposició pogués fer estada a Calafell. Durant la seva visita, l’alcalde i el regidor de Sanitat s’han interessat pel contingut d’aquesta exposició, que va dirigida tant a un públic escolar, com familiar i adult, així com també per les diverses activitats organitzades per fomentar l’alimentació saludable.

L’exposició està estructurada en 4 eixos temàtics: Productes, Aliments, Ingredients i Nutrients. En el primer àmbit, l’Hort de Sant Benet ens mostra quins són els productes de proximitat i de temporada. El segon àmbit ens situa a la Cuina, i a través d’un audiovisual s’expliquen els processos d’elaboració de la paella que Carme Ruscalleda va realitzar a Harvard. La filmació mostra els diferents processos químics que es produeixen en l’elaboració d’aquest plat. El tercer àmbit està dedicat a fomentar, d’una manera lúdica, els bons hàbits alimentaris, i a fer reflexionar l’espectador sobre els seus propis costums. Finalment, en l’últim àmbit, s’explica el procediment que fan els nutrients en el nostre interior.

A més de l’exposició, el Bus Alícia ha organitzat, amb la col.laboració de la Confraria de Pescadors i d’alguns restaurants del municipi, dos tallers gastronòmics:

-L’ofici de la pesca, la cuina marinera de bord i el Calafell dolç (10 de juliol)

-La cuina de l’aigua de mar i les espècies oblidades de la nostra costa (12 de juliol).

Les inscripcions a aquests tallers es fan al mateix bus.