La Xarxa Santa Tecla anuncia que el nou CAP de Segur estarà per al tombant d’any

26/07/2016

La Xarxa sanitària i social Santa Tecla ha anunciat que el nou CAP de Segur de Calafell podrà obrir portes el proper tombant d’any. La Xarxa, responsable de l’obra i futura gestora de l’equipament, calcula que les obres de l’edifici i d’urbanització de l’entorn estaran acabades a l’octubre i que restaran de dos a tres mesos de tràmits administratius i per equipar el CAP.

Les obres s’han représ després d’una aturada de vuit setmanes, provocada per problemes amb la constructora. Segons el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, “la feina s’ha pogut reprendre amb tota normalitat i porta un ritme amb el qual ja se li veu el final. Això ja no té aturador”.

Adserà ha afegit que volen acabar i obrir perquè “Segur ha crescut molt i les instal·lacions actuals no són adients. No ho són per als usuaris, però tampoc per als professionals que hi treballen. No oblidem que un pacient hi va un cop, però que qui hi treballa s’hi està vuit hores i cada dia”.

La millora que representarà el nou CAP “és una gran millora que esperem que serà estimada per la ciutadania de Segur”, ha dit també.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat que “l’espai actual, a les dependències municipals de la plaça Pau Casals, és petit i insuficient. Segur passa dels 10.000 veïns empadronats i neceessita un CAP en condicions, amb un espai molt més ampli i amb un servei millor”.

El nou CAP de Segur està ubicat al núm 314 de l’avinguda d’Espanya, en un terrey municipal de 2.800 metres quadrats, cedit a la Xarxa Santa Tecla. En tindrà el dret d’ús durant 50 anys, al final dels quals revertirà, de nou, a l’Ajuntament. Hi haurà serveis de medicina general, pediatria i odontologia. L’exterior comptarà amb un aparcament gratuït per als usuaris, però a més l’Ajuntament ampliarà el servei de transport públic per facilitar l’accès.