Les noves analítiques no detecten cap rastre de legionel·la i tornen a obrir els espais tancats al pavelló i al teatre

22/01/2016

Les noves analítiques realitzades als vestidors, dutxes i lavabos del pavelló poliesportiu “Joan Ortoll” i del teatre municipal “Joan Colet” de Calafell, no han detectat cap rastre de legionel·la. Per tant, els espais afectats que romanien tancats (que no eren totes les instal·lacions) s’obriran de nou a partir d’avui.

L’Ajuntament ha rebut aquest matí els resultats de les segones anàlisis, que van encarregar-se per precaució, tot i que les traces detectades originalment estaven per sota del llindar de risc de contagi a les persones. Durant el temps que ha durat aquesta incidència, l’Ajuntament ha realitzat també el tractament químic per hipercloració indicat per a una presència de legionel·la superior.

“No hi ha hagut cap risc en cap moment, però hem actuat extremant la prudència i anant més enllà dels protocols, tant pel que fa als tractaments com a la informació”, ha explicat aquest migdia l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

La revisió de les instal·lacions i la presa de mostres ha estat realitzada per l’empresa especialitzada Eminfor SL, d’Igualada, i l’anàlitica de les mostres per FreeLab Laboratori, del Prat de Llobregat. Els resultats de les anàlisis s’adjunten a aquesta notícia.