Calafell convoca cinc places d’agent de la Policia local, per reduir l’interinatge de la plantilla

02/02/2018

L’Ajuntament de Calafell ha convocat cinc places d’agent a la Policia local. Seran places en propietat, que reduiran l’interinatge de la plantilla. I són les primeres places fixes de funcionari que l’Ajuntament convoca, després d’anys de restriccions establertes pel govern central.

Actualment, el cos de la Policia local compta amb 70 agents efectius, quan la plantilla teòrica és de 85. En els darrers anys, la plantilla havia minvat per la impossibilitat legal de cobrir fins i tot les baixes per jubilació. Recentment, la situació s’ha anat pal·liant amb diferents incorporacions per la vida de l’interinatge.

L’actual govern ha fet l’opció d’incrementar la plantilla al llarg de tot l’any, abans que contractar el reforç d’estiu que es feia en altres èpoques, ja que les necessitats en matèria de seguretat són permanents, no tan sols alguns mesos. Amb una població empadronada de poc més de 24.000 habitants, la ràtio és de 2,92 policies per cada 1.000 habitants. Una bona ràtio, ja que s’aconsella que hi hagi 1,5 policies locals per cada 1.000 habitants. La torna és la gran extensió del municipi, que tensa al límit els recursos disponibles, i l’increment de població de l’estiu o Setmana Santa, quan la ràtio cau a menys de 0,5 policies locals per cada 1.000 habitants.