Calafell ha incrementat aquest estiu un 30% el nombre de controls del top manta

17/10/2016

La Policia local de Calafell ha incrementat aquest estiu un 30% el nombre de controls del top manta, en relació als tres anys anteriors. Durant la temporada alta, a més, es van fer 171 confiscacions d’articles falsificats (ulleres de sol, sabatilles esportives, bosses de mà, joguines, peces de roba...).

En concret, la Policia local ha efectuat 30 controls, quan l’any 2015 se’n van fer 23; el 2014, 19; i el 2013, 22. Aquesta tasca de prevenció ha servit per reduir la presència de manters al municipi. “I per això les confiscacions de material han baixat, perquè la prevenció ha fet que s’evités el problema abans que es produís”, ha explicat Joan M. Triadó, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament.

Triadó ha afegit que “la prevenció és una millor estratègia que la repressió. Quan es va prioritzar aquesta opció fa quatre o cinc anys, els resultats no van ser positius i la imatge que va donar el municipi en alguns moments no va ser la millor”.

La prevenció no s’ha limitat a una major vigilància, sinó que també ha consistit en una campanya de sensibilització i informació cap als potencials compradors del top manta, en la qual els establiments comercials locals hi han tingut un paper important.

Des del punt de vista estrictament policial, l’estratègia de l’Ajuntament ha estat incrementar la plantilla d’agents amb un reforç d’estiu, en comptes de pagar hores extraordinàries com es feia anteriorment. “Aquesta alternativa ha permés reforçar la policia de proximitat en general i prevenir tant el top manta com els petits furts a la via pública o als establiments comercials”, segons Triadó.