Calafell tirarà endavant un pla de voreres valorat en 2 milions d’euros

27/03/2017

L’Ajuntament de Calafell executarà un pla de millora de voreres valorat en uns 2 milions d’euros. Els treballs es faran al llarg de diverses anualitats, segons les disponibilitats econòmiques que hi hagi cada any. I el gruix es realitzarà al nucli de Segur de Calafell, el més abandonat històricament del municipi.

La millora de voreres inclourà tant la reparació de les que estan malmeses per les més diverses causes, com la construcció de trams on no n’existeixen, o completar-les quan la vorera no el paviment superior. La primera font de finançament d’aquest pla serà la que ja s’utilitza actualment: l’estalvi en les adjudicacions d’obres, que es produeix per la diferència entre el preu pressupostat i el preu obtingut en la licitació, per les baixes dels contractistes.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha admés que “la solució de veritat seria fer carrers nous en la seva totalitat, tant voreres com calçades i tots els serveis; però el cost superaria tranquil·lament els 100 milions d’euros, que és una xifra del tot inassumible, ni que ho plantegéssim a 20 anys”.

Ferré ha explicat, a més, que “prioritzar Segur respon a l’extrema necessitat d’aquest nucli. No és que la resta de nuclis i urbanitzacions no tinguin problemes amb les voreres, però en tenen menys i ja es van resolent”. L’alcalde ha recordat, en aquest sentit, que els altres nuclis tenen problemes de voreres molt estretes, però que es van solucionant amb la construcció de carrers de plataforma única, com al nucli antic, o amb la illa de vianants que es va fer, anys enrera, a la Platja.

“I a les urbanitzacions les voreres que no estaven en bon estat s’han anat reparant per poder fer la reversió dels carrers a l’Ajuntament, que no pot acceptar-se si tots els serveis urbanístics no estan en perfectes condicions”, ha conclòs.

 

Foto: la imatge correspon a uns treballs de reparació de les voreres del carrer Àustria.