Canvis de circulació a Mas Mel muntanya, consensuats amb els veïns, per generar places d’aparcament al carrer

08/03/2017

L’Ajuntament de Calafell ha començat a aquesta setmana a aplicar un nou pla de mobilitat al sector de muntanya del barri de Mas Mel. Aquest pla, consensuat amb l’associació de veïns, dóna resposta a la manca d’aparcament als carrers de la zona, que obligava al veïnat a estacionar damunt de les voreres.

La solució pactada és reordenar el trànsit al barri, de forma que els carrers, que eren tots de dues direccions, en passen a tenir una de sola: així s’allibera espai per crear aparcament. El regidor de Via Pública de l’Ajuntament, Juanjo García, ha explicat que “les queixes eren innombrables i calia trobar una solució, perquè els veïns no aparcaven damunt de les voreres per gust, sinó per obligació”.

L’avinentesa s’ha aprofitat per dissenyar uns fluxos de trànsit més raonables, ja que, a banda la problemàtica de l’estacionament, la circulació que hi havia també generava moltes queixes. Així doncs, el trànsit al barri serà més fluid i, sobretot, més segur.

Els treballs de nova senyalització vertical i horitzontal es desenvoluparan, en dues fases, aquesta setmana i la propera. Al sector est de Mas Mel muntanya serà aquesta setmana; al sectors nord i oest, la vinent. L’afectació d’aquestes feins serà mínima i el 17 de març quedaran acabades totes.

Mas Mel no serà l’únic barri o urbanització on s’aplicaran mesures de mobilitat com aquestes. L’Ajuntament prepara plans similars a Mas Romeu, Valldemar, Calafell Parc i Calafell Residencial.