Desarticulada a Valldemar una plantació de marihuana al garatge d’un habitatge

25/02/2016

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Calafell han desmantellat una plantació de marihuana, conreada al carrer de la Rosa, a la urbanització Valldemar, i han detingut dues persones acusades d’un presumpte delicte contra la salut pública. Els agents van confiscar 193 plantes de marihuana en diferents fases de creixement, 3.000 grams d’aquesta droga ja seca per a la seva distribució, tres bàscules de precisió i 2.020 euros.

L’operació va començar el passat mes de gener gràcies a la col·laboració ciutadana. L’olor característic d’aquestes plantes va cridar l’atenció a la zona. La investigació policial va identificar l’habitatge unifamiliar on s’estaven conreant les plantes. Finalment, aquest dimcres, 24 de març, guàrdies civils i policies locals van entrar al domicili amb la corresponent ordre judicial.

Van trobar una plantació del tipus “indoor”, que ocupava més de 20 metres i que estava situada al garatge de la casa. L’habitatge s’havia compartimentat per separar la zona de residència i la de conreu, on hi havia una estructura per fer-lo possible en règim intensiu, així com equipament per a la manipulació genètica de les plantes i l’obtenció de cànnabis.

Els agents van detenir un home i una dona, de 35 i 33 anys respectivfament, de nacionalitat espanyola, veïns de Calafell i membres de la mateixa unitat familiar. A més del presumpte delicte contra la salut pública (per conreu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) se’ls atribueix també un delicte de defraudació del subministrament elèctric. Tots dos seran posats a disposició del jutjat de guàrdia del Vendrell.