Desmantellada a Valldemar una plantació de marihuana i detingudes dues persones

13/04/2016

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Policia Local de Calafell, ha desmantellat una plantació il·legal de marihuana a la urbanització Valldemar. El conreu es feia a l’interior d’una casa unifamiliar, amb la modalitat anomenada “indoor”, com en altres casos descoberts recentment al municipi i a arreu.

Els agents van descobrir un espai d’uns 200 metres quadrats, que s’havia compartimentat i preparat per al conreu de marihuana. En total, hi havia 1.100 plantes. També es va trobar un sac amb cinc quilos de marihuana ja eixuta i presumptament preparada per a la venda immediata.

Durant l’escorcoll de l’habitatge, es van trobar cinc armes de foc i 1.500 cartutxos. Ara s’investigarà la seva procedència i si han estat usades en algun acte violent.

Els agents van detenir dues persones que eren a l’habitatge, un home de 64 anys i una dona de 44. Tots dos han passat ja a disposició judicial. Se’ls imputen delictes de tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric. Això darrer és perquè s’havia “punxat” la xarxa elèctrica per donar llum i calefacció a les plantes.

Aquesta mena de conreu de drogues està proliferant molt en els darrers temps. Les urbanitzacions en són blanc freqüent, ja que les dimensions dels habitatges i el seu relatiu aïllament ho afavoreixen. Les autoritats recorden la importància de la col·laboració ciutadana per descobrir aquests conreus il·legals, a partir d’indicis fàcils de percebre, com les olors.