Desmantellada a Valldemar una plantació de marihuana oculta a un habitatge

20/05/2016

La Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local, ha desmentallat una plantació de marihuana oculta en un habitatge del carrer Petúnia, a la urbanització Valldemar de Calafell. S’hi han intervingut 600 plantes, així com una gran quantitat de material utilitzat per al conreu. Hi ha dos detinguts, que el jutge ha enviat a presó provisional.

L’operació va iniciar-se arran d’informacions que apuntaven a la distribució de droga per les comarques de Tarragona i Barcelona, amb origen a un conreu situat a una zona relativament apartada del terme de Calafell. Quan els agents van entrar a l’habitatge, amb la corresponent ordre d’escorcoll, van trobar 600 plantes de marihuana en ple creixement, 48 focus de calefacció, 59 punts de distribució elèctrica, 6 filtres de carboni, 3 ozonificadors, 10 ventiladors, 8 assecadors i diferents tubs d’extracció i de climització.

Aquest material tècnic, necessari per criar les plantes a un interior, estava insonoritzat per no cridar l’atenció. També es van trobar equips i productes químics necessaris epr al conreu i la manipulació de la droga.

La policia va detenir dues persones, un home i una dona, de nacionalitat espanyola, als quals s’imputen delictes contra la salut pública i de frau de subministraments, ja que la plantació estava connectada il·legalment a les xarxes de llum i d’aigua. Les investigacions es mantenen obertes per localitzar i detenir altres possibles integrants del grup.