Detinguts dos homes de Calafell pels robatoris a trasters dels darrers mesos

03/01/2017

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes com a presumptes autors dels robatoris a trasters que s’havien produït des de finals de l’estiu a Calafell, però també al Vendrell i a Cunit. En total se’ls atribueixen 61 robatoris amb força, 37 a un i 24, a l’altre. Els dos arrestats són veïns de Calafell, de nacionalitat espanyola i tenen 32 i 42 anys.

La policia catalana tenia oberta una investigació des que es van denunciar els primers casos. La tipologiga era la mateixa en tots els casos, però pel nombre de portes forçades i quantitat d’objectes sostrets, se sospitava que hi hagués més d’un autor

Els autors forçaven les portes amb una eina tipus pota de cabra o amb una forta puntada. Un cop entraven a la zona comunitària, forçaven molts trasters en poc temps i s'emportaven tota mena d'objectes. Aquest desembre, els investigadors van rebre denúncies per dos fets ocorreguts en edificis dels carrers Emigdi Rodríguez Pita de Segur de Calafell, on van robar en 24 trasters, i en el carrer Francesc Macià de Cunit, on van violentar 13 trasters més. Els mossos van contactar amb testimonis d'un dels fets i, al costat dels indicis que van recollir, van poder determinar la identitat dels possibles autors dels robatoris, dos homes ja detinguts anteriorment també per robatoris en trasters.

Les detencions, finalment, van produir-se al Vendrell i a Calafell, amb un marge de 24 hores. A un dels arrestats li van confiscar  un carret ple d'eines i d'altres objectes provinents, suposadament, dels robatoris. Els dos van passar a disposició del jutjat de guàrdia del Vendrell, que en va decretar la llibertat amb càrrecs. No obstant, els Mossos continuen investigant per determinar la procedència dels objectes recuperats i no es descarten noves imputacions.

 

Foto: la imatge és dels objectes recuperats en una anterior confiscació, mesos enrera.