El patrullatge de proximitat redueix a zero els furts durant la campanya de Nadal a Calafell

22/01/2016

El patrullatge de proximitat realitzat per la Policia local de Calafell ha reduït a zero els furts i robatoris a les zones comercials del municipi durant la recent campanya de Nadal. Entre el 21 de desembre i l’11 de gener, s’han realitzat 1.032 hores de servei, a càrrec de deu agents, que han combinat tant la vigilància i la prevenció com la informació als establiments.

El patrullatge nadalenc s’ha distribuït pels eixos comercials dels tres nuclis del municipi, així com pels mercats setmanals que es fan a Calafell i a Segur de Calafell. La campanya s’ha desenvolupat a diari entre les 9 del matí i les 10 de la nit, és a dir en l’horari comercial més ampli.

L’objectiu era prevenir els petites delictes contra el patrimoni (furts i robatoris) que sovintegen en èpoques de gran afluència als comerços. Dins de l’operatiu, s’han efectuat intervencions de gènere que no tenia autorització administrativa per ser comercialitzat.

Una part important d’aquest patrullatge de proximitat han consistit en visites als comerços, per tal d’oferir informació sobre el servei de proximitat i recollir les inquietuds dels comerciants, així com qualsevol dada útil per al treball policial.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Triadó, explica que “el servei de proximitat que s’ha implantat a la Policia local de Calafell ha demostrat la seva eficàcia en aquestes festes nadalenques”. Triadó ha afegit que “s’ha donat un servei d’apropament als ciutadans i s’ha donat resposta a una necessitat”. “És més”, afegeix el regidor, “oferir seguretat i tranquil·litat als compradors també estimula el consum i ajuda a dinamitzar l’economia local”.