Els Mossos comencen a sancionar els locals nocturns que no compleixen normatives

11/05/2016

Els Mossos d’Esquadra han començat a expedientar i sancionar locals nocturns de Calafell que no compleixen les normatives. Els dos casos que hi ha hagut fins ara són relatius, en un cas, a la venda d’alcohol a menors i, en l’altra, a la troballa de drogues a un local on també hi havia menors.

El cap de setmana passat, els Mossos van realitzar un ampli desplegament al carrer Monturiol, on es concentra gran part de l’oferta nocturna calafellenca. El dispositiu va comptar amb la cooperació de la Policia local.

Són les primeres intervencions des que la Policia de la Generalitat ha reassumit les tasques de policia administrativa, que en la darrera dècada havia realitzat la Policia local. La junta local de seguretat celebrada recentment va prendre aquesta decisió, per tal de donar agilitat a les inspeccions i a les sancions que se’n derivin. També ho demanava un sector de locals que compleixen.

Els controls per part dels Mossos es mantindran indefinidament, segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Maria Triadó. “No pot ser que per uns pocs locals que no compleixen, la resta pateixi una mala imatge. I encara pot ser menys que es produeixin desordres als carrers”, diu.

Triadó afegeix que “serem contundents perquè volem prevenir els problemes abans que es produeixin i que hi hagi locals incomplidors és un factor de risc”. En aquest sentit, hi haurà altres mesures, com la instal·lació de càmeres de videovigilàcia.

Les tasques de policia administrativa que realitzen els Mossos inclouen el control dels horaris, la venda d’alcohol i l’accès als establiments en el cas dels menors, l’aforament, els sorolls, si al local s’hi consumeixen drogues o si el personal de seguretat compta amb la titulació necessària.