Els Mossos d’Esquadra assumiran el control dels locals nocturns a Calafell

04/05/2016

Els Mossos d’Esquadra assumiran les tasques de policia administrativa en relació als locals nocturns de #Calafell, segons acord pres en la recent junta de seguretat local. Aquestes tasques inclouen el control dels horaris, la venda d’alcohol i l’accès als establiments en el cas dels menors, l’aforament o els sorolls.

Els Mossos ja havien exercit aquests controls fins fa una dècada, quan l’Ajuntament va sol·licitar fer aquesta funció mitjançant la Policia local. Ara, la Policia de la Generalitat reassumeix aquestes tasques, que es consideren claus per a un model de lleure positiu, amb públics de qualitat i respectuós amb el veïnat.

Els controls que ara faran els Mossos estan dins d’un seguit de mesures per garantir la seguretat a les zones on es concentra l’oferta nocturna del municipi, singularment al carrer Monturiol i el seu entorn.

En la junta de seguretat es va acordar també un increment de presència policial, tant dels Mossos com de la Policia local, al propi carrer Monturiol i a les zones properes on s’ha detectat la proliferació de “botellón”. Aquestes mesures s’intensificaran de cara a la temporada turística, quan creix l’afluència al municipi i també als locals nocturns.

Una mesura també acordada és la instal·lació de càmeres de vigilància, connectades a dependències policials. Les càmeres permetran agilitar la resposta en cas de problemes, així com identificar els autors de desordres. L’Ajuntament ja ha cursat la petició d’autorització preceptiva, segons la normativa, i ha reservat els diners per a instal·lar les càmeres.

La junta de seguretat tenia caràcter extraordinari i es convocava a petició de l’alcalde, Ramon Ferré, per analitzar la situació desprès d’una barralla que va produir-se al carrer Monturiol fa unes setmanes. Els cossos de seguretat consideren que la baralla va ser un fet puntual, però totes les parts creuen necessari actuar preventivament per evitar nous casos o que la situació marxi de les mans.

A la junta de seguretat va assistir per primer cop el nou delegat de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris. Hi eren presents comandaments de la Policia local, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i, per primer cop, la Policia Nacional.