Els taxis de Calafell afegeixen una retolació per evitar l’intrusisme

23/08/2016

Els taxis de Calafell han incorporat una retolació amb la nova imatge del Patronat Municipal de Turisme. Aquesta mesura promourà el municipi en els desplaçaments que fan els taxistes, però sobretot els identificarà com a vehicles legals i autoritzats per prestar el servei de taxi i fer front a l’intrusisme. Tant el de taxis d’altres municipis, que no poden recollir passatge aquí, com el d’alguns particulars que actuen com a “pirates”.

La mesura està molt orientada als usuaris del servei, ja que els professionals locals del sector es coneixen perfectament entre ells i són coneguts per la Policia Local, per la qual cosa poden detectar els intrusos.

El regidor de Via Pública de l’Ajuntament, Juanjo García, explica que amb la nova retolació “els clients no tindran dubtes de si agafen un taxi legal, amb llicència a Calafell”. García recorda que “els professionals del taxi es queixen de fa temps de la competència irregular de taxis d’altres municipis que venen a Calafell, atrets pel moviment de gent de la temporada turística o de l’oferta de lleure nocturn”.

Una problemàtica afegida és la dels “pirates”, que usen vehicles particulars il·legalment, sense llicència ni cap garantia de seguretat. També són competència deslleial pel fet de rebentar preus. No resulta fàcil actuar, perquè els “pirates” acostumen a argumentar que recullen amics i que no hi ha transacció econòmica. No obstant, hi ha denúncies cursades arran de vehicles que han estat detectats repetidament, i durant moltes hores seguides, en punts clau, com la zona de lleure nocturn.

“La millor manera per acabar amb els ‘pirates’, no obstant, és la conscienciació dels usuaris”
, apunta el regidor de Via Pública.