Incorporació de més agents de la policia local

07/02/2006

LA POLICIA LOCAL DE CALAFELL INCORPORA VUIT NOUS AGENTS
L’alcalde recorda que “nosaltres hem complert” i demana que la resta d’administracions també s’impliquin

Calafell, 7 de febrer.- La Policia Local de Calafell ha incorporat vuit nous agents interins que, des d’ahir, ja fan servei al carrer. Amb aquestes incorporacions, el cos de la policia local calafellenca compta ara amb un total de 62 agents, d’acord amb la voluntat de l’ajuntament d’incrementar la seguretat al municipi.
Al novembre passat es van realitzar les proves per a la contractació d’onze nous agents, però de les trenta-una persones presentades només vuit van superar les proves. “Aquests agents han fet noranta hores de teòrica i pràctica, i des d’ahir ja estan fent el seu servei també al carrer, de manera que ja comptem amb més efectius reals per tal que tinguem un municipi més segur”, ha dit el regidor de Via Pública, Enric Vaqué. Si fins al moment, el cos policial de Calafell comptava amb 54 agents, ara ja en té 62, cosa que facilita la distribució de tasques al municipi entre els agents.
L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha recordat que fa uns mesos ja va anunciar que la plantilla de la policia local s’incrementaria amb nous agents, ja que una de les principals preocupacions de l’equip de govern (CiU i ADMC) és la de vetllar per la seguretat al municipi. “Nosaltres hem complert amb el que havíem dit, i ara també ens agradaria que el govern de l’Estat i la Generalitat s’impliquin més en la seguretat del nostre muncipi i augmentin els efectius de la Guàrdia Civil, que és qui té les competències en matèria de seguretat ciutadana”. Olivella també ha recordat que l’ajuntament destina anualment a la seguretat de Calafell uns 3 milions d’euros, “cosa que també demostra el nostre interès i esforç en aquest tema”.
La població de Calafell s’ha quatriplicat en els últims quinze anys, cosa que també ha comportat un augment de la inseguretat. Tanmateix, el nombre d’agents de la Guàrdia Civil no ha augmentat, sinó més aviat al contrari, i davant la manca d’efectius, la policia local de Calafell s’ha vist obligada, molt sovint, a dur a terme tasques que en realitat no li correspondrien, amb la conseqüent despesa econòmica que això suposa.
“Amb tot”, ha dit l’alcalde, “per a nosaltres el tema de seguretat segueix essent prioritari, i per això no deixem de prendre les mesures que estan al nostre abast per tal de tirar endavant”. Tanmateix, a l’alcalde li agradaria que “mentre no arribi el desplegament dels mossos a la nostra demarcació, es fes un esforç des de la Generalitat i el govern de l’Estat per tal de vetllar per la nostra seguretat”.
Així mateix, el regidor de Via Pública ha anunciat que properament es farà una altra convocatòria per tal de contractar més agents, ja que hi ha hagut tres places que han quedat vacants.

PRESSA DE POSSESSIÓ DELS NOUS AGENTS