Increment de policia local i disminució de robatoris

10/02/2006

EL NOMBRE DE ROBATORIS BAIXA A CALAFELL EN LES ÚLTIMES SETMANES
L’alcalde recorda que això es deu a un sobreesforç personal i econòmic de la policia local i reclama que Estat i Generalitat dotin de més efectius els seus cossos policials

Calafell, 10 de febrer.- El nombre de robatoris ha baixat a Calafell en les últimes setmanes. Si del 15 al 25 de gener es van produir 35 denúncies per robatori, durant la primera setmana del mes de febrer no n’hi va haver. Això és degut a la posada en marxa d’un dispositiu especial i d’un sobreesforç, personal i econòmic, de la policia local.
L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que, “tant la policia local com la Guàrdia Civil estan fent esforços molt importants que ja es noten al carrer, com ho demostren les dades que ens diuen que en les últimes setmanes han disminuït el nombre de robatoris”. Olivella ha explicat que “amb la posada en marxa d’un dispositiu especial, hem aconseguit que del 26 al 31 de gener només hi haguessin 5 denúncies per robatori, i que durant la primera setmana de febrer no n’hi hagués cap, mentre que del 15 al 25 de gener s’havien produït 35 denúncies per robatori”.
Tanmateix, l’alcalde ha tornat a recordar “la necessitat que es doti a la Guàrdia Civil amb més agents, ja que, mentrestant, tant aquest cos com el de la policia local han de fer un sobreesforç personal i econòmic molt important”. I ha tornat a destacar que “la seguretat ciutadana és una de les meves prioritats”. En aquest sentit, el Cap de la Policia Local, Francesc Longo, ha explicat que, per exemple, “s’ha incrementat en un 40% el nombre de serveis fets per la policia local, respecte de l’any passat, amb un total de 1.400 actuacions”.

Robatori en una joieria
Per il.lustrar aquestes actuacions, el regidor de Via Pública i Seguretat Ciutadana, Enric Vaqué, ha explicat que “aquesta mateixa matinada, tres homes han intentat robar una joieria a Segur de Calafell, però gràcies a l’actuació de la policia local no han aconseguit prendre res”. Vaqué ha detallat que “els individus anaven uniformats, i per tant es tractava d’una banda organitzada, i que han fet xocar un camió contra els vidres de la joieria”. Tamateix els tres homes tenien unes motos preparades, i han aconseguit escapar. El cas està pendent d’investigació.
Així mateix, el regidor també ha dit que “volem incrementar la plantilla de la policia local, fins a un total de 70 agents abans que acabi l’any”. De moment, aquest cos policial consta de 62 agents, però encara queden tres places vacants que s’espera cobrir amb agents d’interinatge i comissions de servei, i d’acord amb la nova creació de plantilla a l’ajuntament, també es crearan més places que permetran la promoció interna dels agents.
A més, Vaqué també ha afirmat que “estem treballant per tal d’incrementar també el parc mòbil de la policia, amb la incorporació de 4 motos i dos vehicles més”. Amb aquestes incorporacions la policia local de Calafell tindrà 10 motos i 8 cotxes.