L’Ajuntament limita a l’illa de vianants de la Platja el nou sistema d’accés de vehicles

27/05/2016

L’actual govern de l’Ajuntament de Calafell ha limitat a l’illa de vianants del nucli de la Platja el nou sistema de control d’accés de vehicles, basat en la lectura de matrícules, que s'activarà a finals de juny. El projecte estava adjudicat des del passat mandat i preveia ampliar el control d’accés a diversos carrers fora de l’illa de vianants. La decisió s’ha pres per evitar cap daltabaix al barri, on aquesta regulació i els canvis que ha tingut al llarg dels anys sempre ha estat conflictiva.

En una sessió de participació amb el veïnat del nucli, l’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que “hem limitat el sistema a la mínima expressió, circumscrit estrictament a l’illa de vianants, per tal d’evitar un embolic dels grossos”.

Ferré ha recordat, a més, que “no es canvia ni el reglament de funcionament de l’illa de vianants, ni el règim de sancions. Únicament es canvien els antics comandaments a distància per la comprovació automàtica de la matrícula. I això que el que ens vam trobar va ser un senyor canvi, que es volia perpetrar per sota de la taula...”.

A l’illa de vianants hi poden accedir els vehicles dels veïns que hi tinguin una plaça d’aparcament. El sistema de lectura de matrícules garantirà que només hi entrin els vehicles realment autoritzats.

Hi ha establert un procediment per a autoritzacions puntuals d’entrada. Les persones que ho necessitin s’han d’adreçar al telèfon 977 69 90 09, extensió 671, o al correu electrònic viapublica@calafell.org. Caldrà facilitar la matrícula i sol·licitar-ho amb antelació. En casos d’emergència o raons justificades, podrà demanar-se l’autorització fins a dos dies després de l’entrada.