La policia deté a Calafell un membre de la màfia calabresa

28/12/2016

La Policia Nacional ha detingut a Calafell un home de 52 anys i natural de Milà (Itàlia), relacionat amb la màfia calabresa “Ndrangheta”. L’arrest s’ha produït a l’estació de tren de Calafell, on el detingut havia concertat una trobada amb una dona italiana, que hores abans havia arribat a l’aerport de Barcelona.

El detingut estava fugit de la justícia italiana, ja que tenia pendent de complir una comdemna de gairebé 12 anys de presó per blanqueig i associació mafiosa. Hi havia una ordre europea de detenció emesa per la fiscalia general de Milà. En el moment de l’arrest, portava un document d’identitat espanyol falsificat, per la qual cosa se li ha imputat un delicte de falsedat documetnal.

L’arrestat estava encartat en l’operació “Metallica”, en la qual es van detenir 24 persones i es van confiscar actius financers per valor de 62 milions d’euros, a més de 51 pintures i altres obres d’art i peces arqueològiques. Era un grup que, segons la fiscalia antimàfia italiana, era responsable de tota mena de fraus i extorsions per controlar diferents activitat econòmiques i que es dedicava també al cobrament de crèdits.

El cos de Carabineri havia alertat les autoritats espanyols sobre la possible presència del pròfug a l’Estat espanyol. Concretament, se sospitava d’un encontre prop de Barcelona. Les indagacions de les policies espanyola i italiana van portar fins a l’estació de Calafell, on la persona buscada va ser identificada i detinguda.

Per part de la Policia Nacional han intervingut agents del grup de delictes contra el patrimoni i del grup de crim organitzat, tant dels serveis centrals com de la prefectura superior de Catalunya.