La Policia local de Calafell obre un procediment de mediació cada dos dies i mig

01/02/2017

La Policia local de Calafell obre un procediment de mediació cada dos dies i mig, segons les dades presentades en la darrera junta local de seguretat. La Unitat de Mediació i Convivència del cos va instruir durant 2016 un total de 141 expedients, 123 dels quals van quedar tancats durant el mateix any, 6 estaven pendents de tancament i els 12 restants, en procés de negociació.

La mediació és una opció quan existeix un conflicte que no ha esdevingut ni delicte ni fet il·lícit, i que pot resoldre’s mitjançant el diàleg i la negociació. En aquest cas, té la força que el procediment es realitza davant de la policia. També és una alternativa davant del repunt de conflictes familiars i veïnals que s’ha viscut durant 2016 a Calafell.

Cal recordar que unes dues terceres parts de les mediacions són per conflictes entre veïns, seguits per les discussions familiars. La major part són motivats per sorolls, seguits per la tinença d’animals, la falta de civisme i problemàtiques dins de les comunitats de veïns.

Les sol·licituds de mediació estan bastant equilibrats entre els diferents nuclis del municipi, segons la seva població. I la major part les presenten dones i persones empadronades a Calafell. Es presenten moltes més peticions de mediació en els mesos d’hivern, mentre que a l’estiu aquesta demanda acostuma a baixar, tot i l’increment de població i d’activitat de la temporada turística.