L'anterior regidor de Seguretat s'hauria "perdonat" ell mateix 300 multes, per import de 8.571 euros

09/12/2015

L’anterior regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell, Francisco Clavero Sanz, es va “perdonar” ell mateix 300 multes de zona blava entre 2011 i 2015. L’import de les denúncies cancel·lades sense una raó o motiu legals seria de 8.571 euros, segons les diligències que instrueix un jutjat del Vendrell i en les quals estan imputats el propi Clavero i un sergent de la Policia Local.

Clavero va anul·lar 198 multes que tenia pel seu antic vehicle particular i 10, corresponents a un de nou. Es dóna la circumstància que les 92 multes restants es van imposar a un tercer, però en realitat corresponien a un vehicle de cortesia que el regidor va usar durant un temps.

A més a més, Clavero hauria presumptament cancel·lat 83 denúncies a familiars directes, per un import de 2.371,31 euros. 23 d’aquestes sancions eren de la seva dona; 49, la seva filla; i 11 cursades contra un vehicle d’una empresa on treballava la filla.

En tots els casos es tracta de multes per no abonar el tiquet a la zona blava.

L’Ajuntament de Calafell ha tingut accès a aquestes dades després d’haverse personat, com a part perjudicada, en les diligències 912/2015 del jutjat de primera instància i instrucció número 5 del Vendrell. Pot fer pública aquesta informació perquè no hi ha secret d’actuacions.

Recordem que s’està investigant la cancel·lació presumptament irregular de 773 multes, per un import d’11.542,28 euros només en el cas de les sancions “esborrades” a polítics locals del mateix grup que Clavero i els seus familiars més directes.

D’altra banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat que mai no ha demanat a Clavero ni a ningú que li fos retirada una multa a ell o a familiars seus. Ferré es referia a les manifestacions efectuades per l’anterior regidor de Seguretat a la sortida de la seva declaració al jutjat del Vendrell. “La meva mare va ser multada, va presentar un recurs i li van acceptar”, ha dit.

L’alcalde ha recordat que “l’Ajuntament va haver de donar la raó a un munt de veïns del nucli antic, que havien estat autoritzats a estacionar durant la celebració del Mercat Medieval de 2013 i van ser multats per la Policia Local tot i exhibir la corresponent autorització”.

Ferré ha afegit que “el recurs no podia estar més carregat de raó i la multa es va retirar pel procediment correcte. No com les que Clavero es perdonava ell mateix i als seus familiars directes. Ara només intenta escampar l’ombra del dubte per defugir responsabilitats”.