Les mesures a la zona de lleure nocturn de Calafell eviten baralles i controlen el “botellón”

13/04/2016

Ja són en marxa les mesures per controlar que no hi hagi baralles a les zones on es concentra el lleure nocturn a Calafell, després d’una que va passar fa dues setmanes i mitja. També per evitar la proliferació de trobades de “botellón” que es detectava des de poc abans de Setmana Santa. L’actuació conjunta de Mossos d’Esquadra i Policia Local a l’entorn del carrer Monturiol, ha garantit un primer cap de setmana tranquil i sense incidències.

Els controls també es van realitzar a les zones on darrerament s’ha detectat la pràctica del “botellón”. La nit de dissabte passat van ser identificats dos menors qua portaven ampolles d’alcohol. Intentar evitar el “botellón” serà una de les prioritats, perquè, a més de les molèsties que causa al veïnat, hi ha joves que arriben a la zona de bars ja molt afectats per les begudes alcohòliques, la qual cosa és un factor de risc.

A més de les mesures estrictament policials, l’Ajuntament de Calafell va convocar la setmana passada als establiments nocturns per tal de reclamar-los la seva implicació en el control dels seus públics i en el compliment estricte de la normativa. Sobretot pel que fa a l’accès de menors als locals i a l’horari de tancament.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “es tracta d’incidents aïllats, però anteriorment també n’hi havia hagut, si bé de menys intensitat. Això provoca un malestar entre els veïns i els propis empresaris”.  Ferré afegeix que “hem d’evitar que hi hagi un efecte crida per tres o quatre establiments que no han apostat per un model de lleure de qualitat, com sí que ha fet la immensa majoria”.

“Calafell no pot tornar enrera i no ha de ser atractiu per a segons quin públic. Serem contundents i radicals, amb les mesures que calgui, perquè volem un model turístic familiar i tranquil i perquè la majoria del sector hi està d’acord”, ha dit també l’alcalde.

L’Ajuntament ha demanat també a la delegació del Govern de la Generalitat celebrar una junta de seguretat en els propers dies per analitzar la qüestió amb totes les forces policials. El cap comarcal dels Mossos ja va participar en la reunió de la setmana passada amb els empresaris de lleure nocturn. L’Ajuntament plantejarà que els Mossos puguin fer-se càrrec, si més no en part, de les tasques de policia administrativa (control d’aforaments, sorolls, venda d’alcohol a menors...) que des de fa anys desenvolupa la Policia Local. També reclamarà més presència dels Mossos en tasques de seguretat ciutadana.