Calafell aprova el projecte de remodelació del carrer de Mar, al nucli antic

03/03/2017

La junta de govern de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el projecte de remodelació del carrer del Mar, al nucli antic. Aquesta obra, amb un cost de 486.565,44 euros, inclou la renovació dels carrers Sant Joan i Cal Viola i de part del passatge del Sol, i ha estat incorporada al pressupost municipal d’enguany.

Aquest projecte forma part de l’empenta final al Pla de Barris del nucli antic que es donarà en els propers mesos. Precisament acaben de començar les obres de renovació del carrer Jesús, que amb el carrer de Mar són les dues artèries principals del nucli del Poble de Calafell.

En ambdós casos, la principal mancança que resoldran les respectives obres és l’extrema estretor de les voreres. La solució, com a la resta de carrers remodelats del Pla de Barris, serà una plataforma única. També l’estètica serà comú a la de les vies ja reformades, com els carrers Torredembarra, Barceloneta o de l’Església, amb un empedrat de llambordes.

També es renovaran les xarxes de serveis (enllumenat, aigua, clavegueram...). I se suprimiran tots els clabejats aeris, perquè el carrer de Mar guanyi qualitat estètica. Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “tot i que el trànsit és de baixada, no podem ignorar que de pujada és una de les principals entrades de vianants cap al nucli històric i cap al Castell, el gran monument del nucli i un dels més importants del municipi”.