Cas Perotet: l'Ajuntament reitera que ha actuat en defensa de l'interès públic i de forma ajustada a llei

26/09/2016

L’Ajuntament de Calafell ha sortit al pas de les informacions sobre el cas de la Masia de Cal Perotet, reiterant que la seva actuació ha estat sempre en defensa de l’interès públic i ajustada a llei. Una recent sentència ha confirmat que el canvi d’ús de la finca es va fer correctament, i sense ocultar cap informació a la Comissió territorial d’Urbanisme, en el marc de la revisió del Pla General de fa uns anys.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat que “tornarem a explicar tot això al jutjat, en aquest cas a la vista oral, amb la màxima claredat, confiança i col·laboració”. Ha afegit que “estem acusats no per haver actuat incorrectament o il·legalment, que això ja hi ha una sentència que diu que no, sinó en realitat per haver defensat edificis i espais catalogats del patrimoni històric de Calafell”.

L’Ajuntament ha volgut expressar també que no se sorprén d’aquestes querelles, ja que l’empresa, Sunway, i el seu administrador, Leo Stöber, es dediquen des de fa anys a presentar denúncies a un munt de municipis de mitja Espanya, arran de projectes immobiliaris fallits. Mentre l’interès municipal ha estat exclusivament el públic i col·lectiu, el de l’empresa ha estat el de pressionar l’Administració per aconseguir rèdits privats.

En el cas de Calafell, les querelles pel cas de Cal Perotet havien estat arxivades inicialment pel jutjat, però van ser reobertes per un recurs de l’empresa denunciant davant l’Audiència provincial. “Des d’aquell dia ja sabíem que això aniria a judici. I tot el temps hem mantingut la tranquil·litat d’esperit d’haver fet les coses bé, com els mateixos tribunals han ratificat”, diu l'alcalde.

A més de l’alcalde, que era regidor d’Urbanisme en el mandat 2007-2011, hi ha acusats també l’antic alcalde Jordi Sánchez, i el cap del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament.

 

Foto: imatge de la masia quan encara estava dempeus