Comença a Mas Romeu la substitució de fanals obsolets per tecnologia led

26/05/2017

El desplegament del nou enllumenat públic amb tecnologia led a Calafell comença aquest divendres a la urbanització Mas Romeu. Al barri s’hi instal·laran 305 punts de llum amb aquesta tecnologia, que representa un importantíssim estalvi energètic i econòmic. Els treballs de substitució dels antics llums duraran aproximadament una setmana.

Aquesta actuació és la primera del pla de substitució de punts de llum obsolets per 6.434 lluminàrires led en el conjunt del municipi. És una de les mesures del nou contracte d’enllumenat públic, destinat a resoldre les incomptables mancances d’aquest servei i a estalviar en el consum elèctric.

La substitució a Mas Romeu forma part d’un primer paquet de 5.200 fanals a substituir. En un segon paquet, se’n canviaran 1.234: en aquest cas, a més es renovaran suports i cablejats, en concret els més obsolets o malmesos, en alguns casos totalment. Es prioritzaran els barris i zones on la situació és pitjor.

La instal·lació de fanals amb tecnologia led li significarà a l’Ajuntament un estalvi en la factura elèctrica d’uns 420.000 euros anuals.

La resta de llums, fins al total de 9.000 que existeixen al municipi, no caldrà substituir-los, ja que són relativament nous, ja ofereixen un bon estalvi energètic i estan en bon estat de conservació.