Comencen les obres de la plaça elcano

15/11/2005

Calafell, 15 de novembre.- Aquesta setmana han començat les obres de remodelació de la plaça Elcano de Calafell. Previsiblement aquestes obres duraran tres mesos, i comporten la construcció d’una rotonda circular, molt més petita que la que hi ha actualment, i l’eixamplament de voreres dels carrers que hi conflueixen.
Amb les obres de remodelació, es reduirà la part central de la plaça Elcano, que actualment té forma triangular i dificulta enormement la circulació, especialment als vehicles de grans dimensions, com autobusos o camions, que es veuen obligats a fer diverses maniobres per tal de girar al voltant de la plaça. Per això es construirà una rotonda circular molt més petita, de 16’60m. de diàmetre, que facilitarà el trànsit de tota mena de vehicles.
L’interior d’illa de la rotonda serà ajardinat i s’hi transplantaran les dues oliveres i els quatre xipresos que actualment hi ha a la plaça, cosa que permetrà que es recuperi una zona verda que fins ara es trobava molt degradada. També s’instal.larà il.luminació al centre de l’illa.
Paral.lelament a la construcció de la rotonda, s’examplaran les voreres de l’avinguda Espanya i de l’avinguda Brasil, i s’hi instal.larà nou mobiliari urbà i nou enllumenat. A més, aquestes voreres es construiran amb rampes, per tal de facilitar l’accés a les persones minusvàlides.
Les obres de remodelació de la plaça Elcano de Calafell les duu a terme l’empresa ISTEM, i tenen un pressupost d’adjudicació de 205.310’94 euros. Durant els tres mesos que previsiblement duraran les obres, l’Ajuntament de Calafell ha previst un nou dispositiu de trànsit, ja que la plaça estarà tancada i només hi tindran accés els veïns.

Foto