El govern central desestima el projecte de Calafell per al fons DUSI

18/10/2016

El govern central ha desestimat el projecte presentat per l’Ajuntament de Calafell per aconseguir una subvenció del fons DUSI (Desenvolupament Sostenible Integral) per a la remodelació del nucli antic. Calafell havia sol·licitat un ajut de 4,56 milions d’euros, però la denegació no representa un inconvenient a breu termini, ja que les obres més imminents tenen resolt el seu finançament.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “la desestimació no és en absolut greu, entre altres motius perquè el DUSI permetia demanar subvenció per a obres ja realitzades anteriorment, que és el que vam fer en part. D'això pot s'aturarà...”. Ferré afegeix que “les obres més imminents, que són la creació d’una biblioteca a l’edifici El Sindicat i la renovació del carrer Jesús, tenen solventat el seu finançament: el 50%, a càrrec de la Generalitat a través del Pla de Barris del nucli antic, i el 50%, a càrrec de l’Ajuntament, que aquest estiu ha signat el crèdit per cobrir la seva part”.

Actualment, la biblioteca i el carrer Jesús estan en fase de licitació i es preveu que les obres comencin el proper mes de gener.

L’alcalde també ha subratllat que “el DUSI tindrà una segona convocatòria a la qual ens tornarem a presentar, i aquesta vegada amb una proposta més centrada a sumar punts per aconseguir la subvenció”.

En aquest sentit, ha tret importància al fet que el projecte no hagi passat la nota de tall: “Molts altres municipis, el Vendrell sense anar més lluny, no ho han assolit”. I ha recordat que “fa anys, vam presentar un projecte a la Llei de Barris per al barri de platja de Segur de Calafell que no va ‘aprovar’, però després vam afinar molt més amb el projecte del nucli antic i vam ser una de les cinc candidatures que van treure milllor nota de tota Catalunya”.