Els alcaldes del Pacte de Berà demanen a tota la demarcació de Tarragona que se sumi a les mobilitzacions per la N-340

22/07/2016

Els alcaldes del Pacte de Berà han fet una crida a tota la demarcació de Tarragona a sumar-se a les mobilitzacions pel col·lapse de trànsit i els accidents de la N-340, i molt en concret al tall de la carretera convocat el proper 29 de juliol. Serà a les 6 de la tarda, en un lloc tan emblemàtic com l’Arc de Berà.

Els alcaldes i els representants comarcals aplegats en el Pacte s’han reunit a Calafell per ultimar els detalls d’aquesta convocatòria, la tercera, que arribga després de la manca de resposta del ministeri de Foment. S’hi sumaran, com en les ocasions anteriors, les associacions de transportistes, però també els alcaldes de les Terres de l’Ebre, on es viu una problemàtica similar.

Els alcaldes estan en contacte amb el departament d’Interior de la Generalitat i amb els Mossos d’Esquadra per precisar els minuts que durarà el tall. Són conscients que el 29 de juliol és dia d’operació sortida, però remarquen que la cua potser ja se la trobaran formada els manifestants quan arribin. 

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha manifestat que “convoquem a tots els alcaldes i alcaldesses de la demarcació de Tarragona, i a tots els ciutadans que  puguin venir, per fer ben visible l’enuig del territori per la situació de la N-340”. Virgili ha afegit que “hi ha municipis que estan allunyats físicament de la N-340, però al final també la pateixen, perquè és una infraestructura vital en el territori”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat que les converses per reclamar una solució continuaran amb el nou govern que sorgeixi a Madrid. “El que sí que és evident és que convocar a l’Arc de Berà fa evident que el corredor del Mediterrani existeix des de l’època dels romans, però que està exactament igual. Les diferències de trànsit són abismals, però tenim la mateixa via”.

D’altra banda, Ferré ha convidat la resta de municipis a sumar-se també a la mobilització contra el peatge a l’autopista C-32 que la Coordinadora Calafell ha convocat per al proper 19 d’agost.  “És un problema diferent del de la N-340, però pràcticament un cosí germà seu. Hi ha un problema comú de mobilitat en el territori. Per una banda o per una altra, el Baix Penedès no té alternativa que no sigui de pagament”, ha subratllat.