L’Ajuntament aprova un paquet d’obres per import de 2,2 milions d’euros

06/11/2017

L’Ajuntament de Calafell aprova aquest dilluns, a la junta de govern local, els projectes de diverses obres, que sumen una inversió de 2,2 milions d’euros. El de més import és el pla de voreres al nucli de Segur, que puja 1,95 milions d’euros, però també hi ha actuacions al nucli de la Platja i a la urbanització Mas Romeu, a més d’una esperada millora en la màquina interna de l’Ajuntament.

Aquestes obres ja tenen també resolt el finançament, via el romanent de l’any passat i l’aprofitament de diversos estalvis, per la qual cosa, un cop aprovats els projectes, ja poden anar a licitació. Les obres començaran, doncs, durant el primer trimestre de l’any vinent. Els projectes són els que s’exposen a continuació.

Pla de voreres al nucli de Segur

Amb una inversió d’1,95 milions d’euros, el projecte preveu actuar a 65 carrers, on es faran 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció. Es realitzaran especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va, a grans trets, des de la carretera fins a l’autopista, on hi ha un nivell de desperfectes i una precarietat de manteniment històrics. El pla de voreres és una de les principals obres que es fan a Segur en anys.

Instal·lació de l’arxiu municipal a les dependències municipals de la Platja

S’habilitarà el soterrani de l’edifici, amb un cost de 87.000 euros. A més, el trasllat de documentació a aquest espai costarà 14.000 euros més. Es tracta de l’arxiu administratiu, que des de fa anys es troba en una situació de gran precarietat. En el nou espai la documentació estarà en condicions adequades de conservació i de seguretat.

Reparació de la piscina de Mas Romeu

L’Ajuntament hi destinarà 100.000 euros. L’obra vol resoldre definitivament les deficiències de la piscina pública situada a la urbanització Mas Romeu, que l’estiu passat no va poder obrir a causa d’aquests problemes. Es repararan les filtracions i es condicionaran els vestidors i els paviments, i se suprimiran les barreres arquitectòniques. Així, el recinte podrà ajustar-se a la normativa, que actualment no compleix.

Pavimentació del carrer de l’Estany

El pressupost és de 54.000 euros. Solucionarà el mal estat del vial, que provoca queixes i no dóna la millor imatge en un indret turístic del municipi.