L’ajuntament de calafell adjudica el parc de la sínia a l’empresa ute tiferca- stachys sau

02/12/2005

Calafell, 2 de desembre.- L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat aquesta setmana el projecte de construcció del Parc de la Sínia a l’empresa UTE TIFERCA S.A. – STACHYS SAU, per un import de 1.586.924’11 euros.
L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ja ha anunciat avui que “les obres començaran molt aviat”.
El projecte del Parc de la Sínia “és una obra molt important, ja que constituirà un gran pulmó verd per al municipi”, ha dit avui l’alcalde en el transcurs d’una entrevista a Calafell Ràdio. El projecte preveia un cost inicial de més de dos mil euros, però finalment s’ha adjudicat per un valor molt més baix.
Aquest parc té una superficie total de 31.374’21m2, i serà totalment ajardinat. Es mantindran les oliveres existents i també s’incorporaran diferents tipus d’arbres autòctons, com el castanyer, el garrofer, el lledoner, i el taronger, però també n’hi haurà de més ornamentals com l’albizia, la jacaranda i la tipuana. En total hi haurà 309 arbres distribuïts al llarg de tota la superfície. A més, els ciutadans podran fer donació d’arbres i plantar-los en una zona destinada específicament a aquesta causa.
L’alcalde també ha explicat que “ aquest parc oferirà un gran ventall de possibilitats, ja que, hi haurà un circuit de 400m. per fer footing i una zona de gimnàstica amb diversos aparells, al centre del parc hi haurà una plaça, que es podrà utilitzar per a concerts i actuacions, i els més petits també tindran una zona dedicada als jocs infantils”.
En aquest parc també hi haurà un llac artificial de 625m. de superfície, que, com ha recordat Olivella, “tindrà un sistema de reg de depuració biològica, cosa que vol dir que s’aprofitarà l’aigua dels pous”.
El Parc de la Sínia està situat entre la Rambla Nova i el passeig de la Unió, i la carretera del sanatori i la Masia de la Sínia, i tindrà quatre accessos, un per a cada carrer. L’entrada principal estarà situada a la carretera del Sanatori. Davant d’aquesta entrada, hi haurà una zona arbrada al bell mig de la qual s’hi ubicarà una font amb tres sortidors.
També hi haurà lavabos públics, i tot el recinte, a excepció de la zona de la font, que quedarà fora, estarà envoltat per una tanca metàl.lica, que s’obrirà al matí i es tornarà a tancar a la nit. Això permetrà millorar el manteniment i la seguretat del parc.