La Coordinadora Calafell crida a tallar la C-31 en protesta pel peatge de l’autopista

19/08/2016

La Coordinadora Calafell crita tothom a sumar-se aquesta tarda al tall de la carretera C-31, convocat per reclamar l’alliberament del peatge de l’autopista C-32. La protesta començarà a les 7 del vespre, a dos punts simultanis: la plaça Mediterrani de Segur de Calafell i a l’entrada de l’autopista entre Cunit i Cubelles.

La Coordinadora Calafell, formada per diferents entitats i partits polítics, lidera la lluita per l’aixecada de barreres de l’autopista. Considera que el peatge, un dels més cars d’Europa en termes de preu per quilòmetre, fa col·lapsar la carretera C-31 i l’elevat trànsit n’augmenta la sinistrabilitat.

La Coordinadora reclama el rescat de la concessió i la gratuïtat de l’autopista perquè no hi ha alternativa de mobilitat eficaç i segura. Tanmateix, fins ara el govern de la Generalitat, titular de l’autopista, ha fet oïdes sordes a les reivindicacions. De fet, s’ha resistit a informar del cost del rescat, tot emparant-se en la xifra del rescat total de la C-32, inclòs el seu tram al nord de Barcelona.

És més, el govern català ni tan sols ha complert una resolució del Parlament que declarava via urbana la C-31. Això significa que es tracta d’un carrer i per un carrer no s'hi pot fer passar l'actual volum de trànsit. Menys d'un trànsit que majoritàriament no és local.