L'Ajuntament ja és "propietari" legalment del mercat nou, el mercat vell i l'aparcament

23/02/2016

L’Ajuntament de Calafell ha culminat el procediment de regularització registral dels terrenys on estan construïts el nou mercat municipal, el mercat vell i l’aparcament annex. La inscripció en el Registre de la Propietat de les finques corresponents tal com són en l’actualitat, resol les importants discrepàncies que existien entre la realitat i la documentació. I, per tant, l’Ajuntament n’és ara el “propietari” amb totes les de la llei.

L’illa del mercat nou, el mercat vell i l’aparcament està delimitada pel carrer Sant Pere, la carretera del Sanatori, la carrerada d’En Ralet i la via del ferrocarril, i ocupa una superfície total de 23.369 metres quadrats. El nou govern municipal va detectar mesos enrera un seguit de discrepàncies entre la realitat física actual d’aquest espai, un cop construït el mercat nou, i la documental.

Les inscripcions registrals no corresponien ni amb la superfície ni amb la configuració actual de la zona. És més, tampoc coincidien amb el Cadastre. Per regularitzar-ho, l’Ajuntament ha fet un procés en dues fases. La primera va ser agrupar les dues finques registrals originals en una de sola. I la segona, segregar-la en tres finques, una per cadascun dels dos edificis i una per al pàrquing.

“Calia posar ordre”, explica el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín, “perquè les discordances, tot i ser bàsicament documentals, no eren innòcues i causaven perjudicis. Per exemple, als titulars de les parades del mercat nou, que no podien inscriure la concessió que tenen. I, per tant, no podien tramitar la llicència d’activitat i estaven en precari”.

Perín afegeix que “el propi Ajuntament estava en fals perquè no havia pogut tramitar la declaració d’obra nova del mercat nou, ni la dels treballs fets a l’aparcament, ni les obres de remodelació del mercat vell per fer-ne un centre social i cultural”.