L'Ajuntament tirarà endavant un pla de voreres a Segur de Calafell, amb una inversió d'1,95 milions d'euros

05/09/2017

L’Ajuntament de Calafell tirarà endavant un pla de voreres el nucli de Segur, que representarà una inversió d’1,95 milions d’euros. El projecte preveu 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció, que es realitzaran especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va, a grans trets, des de la carretera fins a l’autopista, on hi ha un nivell de desperfectes i una precarietat de manteniment històrics.

El ple municipal d’aquest 4 de setembre ha aprovat el finançament d’aquesta inversió, que es farà amb part del romanent que li va quedar a l’Ajuntament de l’any 2016, que va ser de 5,72 milions d’euros.

Els 300 trams on s’actuarà estan a 65 carrers. Els següents: Doctor Trueta, Ferradura, Avinguda França, Albània, Bèlgica, Luxemburg, Xipre, Portugal, Noruega, Núria, Andorra, Ronda Sant Miquel, Retomb, Camí Alt, de la Sal, Circumvalació, Cúspide, Santa Agnès, Joan Maragall, Patagònia, Passatge de Patagònia, Avinguda d'Espanya, Mèxic, Xile, Costa Rica, Panamà, Sant Rafael, Irlanda, Sud-Estònia, Àustria, Anglaterra, Comte Gómez d'Orbaneja, Eslovènia, Hongria, Romania, Repòs, Lituània, Txecoslovàquia, Polònia, Bulgària, Palestina, Illes Filipines, Atlàntic, Pacífic, Estats Units, Canadà, Alaska, Guaianes, Turquia, Cantàbric, Alemanya, Garrigues, Bolívia, Brasil, Salvador, Veneçuela, Colòmbia, Antilles, Perú, Argentina, Hondures, Uruguai, de la Pau i Val d'Aran.

Fins ara, a les voreres de Segur i d’altres nuclis i barris del municipi s’anaven fent petites actuacions, aprofitant sobrants de diverses partides del pressupost municipal. Però amb aquest sistema, les obres no s’haurien acabat en anys. Amb aquesta inversió, es podrà fer una empenta important al problema, si més no als casos més greus.

“Perquè d’això es tracta, de resoldre les situacions més peremptòries”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín. “No és que a altres nuclis no hi hagi problemes de voreres, però en tenen menys i ja es van resolent”, afegeix. Perín ha dit que “a aquest sector de Segur hi ha una concentració tal de desperfectes que requereix una actuació urgent, en molts casos perquè no s’hi ha fet mai res. S’actuarà a més llocs del municipi, però aquest cas és urgentíssim”.

El canvi pressupostari que farà possible aquesta inversió ha estat aprovat per 12 vots a favor (PSC, UAM, PP, ERC i regidor no adscrit) i 9 abstencions (CiU, CUP i Ciutadans).